Loading...

Tilridning af den unge hest

Det var min hensigt at tage jer med i alle de indledende faser af tilridningsforløbet, frem mod selve ridningen af unge Brodir, her i december. Grundet vejret og en frossen ridebane har det ikke været muligt for at nå dertil.

Det er altid frustrerende, når vi ikke når de ting vi har planlagt, men for mig har det også været en oplagt mulighed for at få trænet nogle andre ting, som er mindst lige så vigtige.

Hesten er tilredet, når den er ryttervant og kan styres rundt i minimum 3 gangarter på banen – det er i hvert fald hvad mange forventer, når de sender deres hest i tilridning.

For mig er det lige så vigtigt, at hesten er tryg ved at komme i byen, går frivilligt i trailer og står stille under kørsel, og er vant til at komme med på tur. Det er det fordi det gør alting meget lettere, når jeg gerne vil have hesten med til undervisning eller stævner. En hest kan for mig være nok så dygtig og velredet, men hvis den er presset over at skulle i traileren, og stresset over at være i byen, kan den ikke præstere og vise sit bedste til et stævne.

Hvis den derimod har fuldstændig styr på alle de små del elementer der er i fx en stævnedeltagelse, ved jeg at vi vil være lige så gode til stævnet, som vi er derhjemme.

Så fordi banen var frosset og jeg ikke rigtig kunne komme videre med signalindlæring fra jorden til sadlen, og longearbejdet, som skal forberede Bródirs krop til at bære rytter, valgte jeg at starte et lidt andet sted.

I stedet fik han rytter på, (fordi jeg er så heldig at have en søn med en god indføling, og som ikke vejer så meget  og på staldgangen fik han sadel på, og fik fornemmelsen af gjorden, mens han spiste sit krybbefoder. Han har tidligere været med på et par ture for hånd, sammen med andre heste fra stalden og i lørdags var han så med på tur, med sadel og rytter. 

Jeg er helt overbevist om at Bródir på denne måde har fået en god og tillidsvækkende association til livet som ridehest, og når de øvrige del elementer af tilridningen bliver etableret, forudser jeg at det bliver let for mig at sætte mig op og ride, fordi jeg har skabt et solidt basisfundament.

 

Del artikler fra Dagmars hestetræning på Facebook.

Hvis du vil lære mere om, hvordan vi griber det an hos os, og hvordan du kan gøre det i praksis, er du velkommen på vores workshops. Vi afholder jævnligt både endagskurser og weekendarrangementer med forskellige emner - se her hvornår vi holder noget næste gang.

Du kan også holde øje med Dagmars Hestetræning på Facebook - her slår vi vores arrangementer op som begivenheder.