Loading...

Stå stille mens jeg stiger op

 

Bródir introduceres til skammel

For to uger siden var jeg til den første samling på BBH Træneruddannelsen. Til samlingen skulle vi ride rigtig mange lektioner, både på egne og fremmede test teste, som var venligst udlånt af deres ejere. Jeg “fik” to skønne military/spring hopper at ride på og da jeg skulle op på den ene af dem den første dag på samlingen, gik det op for mig, at det er vigtigt for mig, at hestene står stille mens jeg stiger op.

For mig er det en tryg start på rideturen, at hesten står stille og først går, når jeg har fundet mig godt til rette i sadlen. At stige op ved en skammel er et godt redskab til at lære hestene at stå stille under opsidning og det er også sundest for hesten, at vi stiger op ved en skammel, fordi hesten derved ikke får så stort et skævt træk i ryggen, når vi sætter foden i bøjlen.

Bródir skal tilrides her i foråret og inden jeg sætter mig på ryggen af ham første gang, har jeg besluttet at lære ham at stå stille ved skamlen, så han får en god vane fra start.

På videoen møder han skamlen første gang. Jeg placerer skamlen ved siden af ham og hvis han flytter sig følger skamlen med, forudsat at han ikke er bange for den. Herefter stiller jeg mig op skamlen og går ned igen, belønner ham med nus og en godbid for at stå stille. Op på skamlen igen – aer ham på halsen, ryggen og bagparten og stiger ned igen og belønner.

Her i starten er det eneste han skal at stå stille og jeg vænner ham gradvist til, at jeg er omkring ham og laver lidt larm og bevægelser på og omkring skamlen.

Jeg venter med at lære ham at indparkere til skamlen, til jeg er sikker på at han står helt stille HVER gang. Grunden til at jeg venter med indparkering er, at det skaber mest ro i træningen, når hesten ikke selv kommer med en masse løsningsforslag, på et stadie af træningen hvor den endnu  ikke har regnet ud, hvad jeg ønsker af ham.

Til sidst i videoen viser en hest som har lært at indparkere. Lyset og lyd på videoen er ret dårligt, det kan være lidt svært at se hvad der foregår – det beklager jeg og lover at jeg får den skiftet ud med en ny og forbedret udgave i nærmeste fremtid.

 

Del artikler fra Dagmars hestetræning på Facebook.

Hvis du vil lære mere om, hvordan vi griber det an hos os, og hvordan du kan gøre det i praksis, er du velkommen på vores workshops. Vi afholder jævnligt både endagskurser og weekendarrangementer med forskellige emner - se her hvornår vi holder noget næste gang.

Du kan også holde øje med Dagmars Hestetræning på Facebook - her slår vi vores arrangementer op som begivenheder.